massasje

Er en av de beste måtene å hjelpe deg med å slappe av. Massasjeterapeuten vil arbeide i saktere tempo og bruke lettere trykk.

 

   I en avslapningsmassasje legges det mindre vekt på å lette kronisk underliggende muskelspenning – adhesjon eller ”knuter” og muskelrestriksjoner i muskelvevet. Det er fordi slik dypvevsmassasje kan være ubehagelig, og i en avslappingsmassasje er ønsket heller å kople av og kjenne velvære.

 

   I en avslappingsmassasje vil ikke terapeuten presse grensene dine for å oppnå muskelutløsning. Kanskje du til og med sovner! Det er et godt valg for de som får massasje for første gang, eller for de som bare vil senke stressnivået.

 

   Avslappingsmassasje er også bra for de som unner seg massasje en gang i året. Det er ikke realistisk å forvente at du kan bli kvitt samtlige muskelknuter i én massasje. Men å nå en dyp avslappet tilstand på femti minutter – det er mulig!

 ​

     Det er betydelige helsemessige fordeler forbundet med avslappingsmassasje. En lett massasje stimulerer sensoriske nerveender i huden, som sender signaler gjennom nervesystemet og får hjernen til å frigjøre endorfiner. Dette er kroppens naturlige smertestillende, som i tillegg gir en følelse av velvære.

 

   Massasje fremmer også avslapning ved å stimulere kroppens parasympatiske nervesystem, også kalt "hvile- og fordøyelsessystemet." Blodtrykket avtar, hjertefrekvensen senkes og fordøyelsesaktiviteten øker.

Avslapningsmassasje øker også blodsirkulasjonen og stimulerer kroppens lymfesystem, som transporterer bort avfallsstoffer.