Kjemisk peeling

Kjemisk peeling en populær ikke kirurgisk kosmetisk prosedyre som brukes til å skrelle bort hudens øverste lag for å forbedre solskade, ujevn pigmentering og rynket hud.  Å forbedre jevnheten i fargen og tekstur i huden din skaper et ungdommelig utseende og gjenoppretter et dunt, lysende og strålende utseende. 

 

Når du vurderer kjemisk peeling, her er noen vanlige årsaker: 

  • Hvis du har rynker eller solskadet hud.

  • Hvis du har misfarging i huden, flekker eller brune flekker. 

  • Hvis du har arr som har blitt et sår med overflaten på huden din ujevn. 

  • Hvis du har visse forstadier til hudvekster.

 

Ingen bedøvelse er nødvendig. Lette og middels kjemisk skreller har minimal ettervern og utvinning. 

 

Ulemper

Etter at peelingen vil det være solfølsomhet og porene dine kan se større ut. Du kan få hudlidelser, inkludert allergiske reaksjoner eller forkjølelsessår. 

 

Hvordan utføres en kjemisk skrellprosydyre?

Oftest vil behandlingen din bli utført av en sertifisert hudpleier. Peelingen involverer påføring av en kjemisk løsning på hele ansiktet ditt. Og visse områder blir dekket for eksempel øyene, vertikale rynkene rundt munnen. 

 

Den kjemiske løsningen påføres enten lett eller gnis kraftigere på huden som behandles med bomullpads eller børste. Under påføring av skall kan du få en liten prikking. Disse sensasjonene er vanligvis minimale for lette og mellomstore, Hvor lang tid løsningen får lov til å fungere, bestemmes ved nøye å observere endringene i hudens utseende. Med visse typer kjemiske pelling kan løsningen» nøytraliseres» etter at det har gått en passende tid. 

 

De forskjellige kjemiske pellinger varierer etter spesifikke ingredienser og styrke. Dybden av deres pelling virkning kan også bestemmes av faktorer hvor lenge de blir liggende på huden og hvordan de påført i huden.

 

Hva kan du forvente?

Etter behandling vil huden se friskere ut og ha mer glød. Imidlertid oppnås den beste effekten etter tre til seks behandlinger.