Dermapen - Medisinsk microneedlingng 

 

Sliter du med arr forårsaket av akne? Dette kan behandles ved hjelp av

 

Dermapen, som behandler og forbedrer følgende:

  • Slappere hud forårsaket av aldring

  • Fine linjer (også linjer forårsaket av røyking) og rynker

  • Store porer

  • Strekkmerker

  • Arr etter akne eller vannkopper

  • Kirurgiske arr

  • Brannsår

Dermapen fonyer og strammer opp huden og er det siste innen hudpleie og medisinsk microneedling. Behandlingen er kjent som “collagen induction therapy” (CIT) eller kollagen fremkallende behandling. Effekten av behandlingen sammenlignes med laser, men ved bruk av dermapen er prisen betraktelig lavere og restitusjonstiden kortere. 


Behandlingen benyttes av kjendiser som Jennifer Aniston og Angelina Jolie.

Funksjon og fremgangsmåte:

 

Dermapennen er et håndholdt medisinsk redskap hvor tuppen inneholder små sterile nåler. Nålene er festet til et endestykke som byttes ved hver behandling. Nålene trenger inn i huden, hvor dybden avhenger av området og alvorlighetsgraden av arret. Når nålene treffer huden forårsaker dette en liten skade i huden som fremprovoserer at huden selv helbreder skaden ved å produsere nytt kollagen, elastin og vekstfaktorer. Som et resultat av dette bryter huden ned gammel kollagen og arrvev. Behandlingen er også god for å forebygge eller behandle aldring ved at kollagenet og elastinet i huden fornyes og dermed strammer og løfter huden.

Den lille skaden som oppstår forårsaker midlertidig dannelser av små kanaler i huden. Ved at disse “kanalene” dannes fremkaller dette 80% mer tilstedeværelse av næringstoffer og transporterer disse dypt inn i cellene og de innerste lagene av huden. Dette forårsaker at de aktive ingrediensene stimulerer reperasjon av huden og restituerer raskere.

De små punktene i huden, etter nålbehandlingen, lukker seg innen en time. Huden setter i gang med å reparere ”skaden” og stimulerer prosessen som varer i flere uker. Dette resulterer i forbedret hud, mindre fine linjer og rynker. Det er flere kliniske studier som støtter effektene ved bruk av Dermapen.

Er det smertefullt?

Behandlingen gjør ikke vondt. Sminke fjernes før behandlingen og vi gjennomfører en dyp rens, påfører et desinfiserende middel og bedøvende krem. Behandlingen starter når huden er godt bedøvet. Du vil kjenne dermapennen på huden din, men dette oppleves som stimulering og ikke smerte.

Hvor mange behandlinger behøver jeg?

Antall behandlinger varierer fra person til person og omfanget av tilstanden som blir behandlet. Nedenfor finner du en indikasjon på hvor lang tid ulike behandlinger vanligvis tar:

  • Akne arr: 4-6 behandlinger med seks ukers mellomrom

  • Hudfornying/kollagen fremkallende behandling: 4-6 beandlinger med fire ukers mellomrom

  • Strekkmerker: 4 -6 behandlinger med seks ukers mellomrom

Hva er inkludert i behandlingen?

Behandlingen tar 45 minutter med vår hudpleier. Denne behandlingen inkluderer ansiktsrens og påføring av bedøvelseskrem.
Under selve behandlingen velger vi et serum ut i fra hva som behandles.
Etter-behandlingen inkludere nedkjøling og en hyaluron gelé maske som beroliger huden for å unngå rødhet.

Hva kan jeg forvente etter behandlingen?

 

Området vil være rødt i 12-48 timer og huden kan oppleves som varm og strammere enn vanlig. I dette tidsrommet skal ikke sminke påføres, men etter 48 timer kan man bruke concealer for å dekke til rødheten. Huden kan flasse noe etter behandlingen, men dette varer ikke lenger enn 2-3 dager.

Hvor lenge varer resultatet?

 

Varigheten av resultatet kan vare i flere måneder etter behandlingen. Synlige resultater viser seg 1-8 uker etter behandlingen og de fleste opplever endring allerede etter første behandling.
De varige resultatene viser se getter 4-6 behandlinger, når de gjennomføres med 4-6 ukers mellomrom.
Huden helbreder seg eslv etter 45 dager. Derfor vil effekten oppleves som effektiv og vedvarende.
Optimal effekt ved hudoppstramming vises ikke før seks måneder etter siste behandling.

Dermapen eller tradisjonell Dermal Rollers?

Standard dermal rollers har en fast nåldybde. Dermapennen, derimot, varierer med dybde fra 0,25 til 2,5mm. Av den grunn kan dermapennen behandle flere og mer alvorlige tilfeller og resultatet vil av den grunn være betraktelig bedre. Det er lettere å behandle utfordrende områder med Dermapen: under øynene, ved siden av nesen og over leppene.